top of page
vörstabilden.jpeg

Dubbelrum

Välkommen till landet! I våra dubbelrum finns sovplats åt två personer, då rummen är inredda med en två singelsängar. Dessa rum är lite större och finns belägna på Amalias nedervåning, som även är handikappanpassad. Vi bjuder alla våra gäster på frukost.

Linnea


​Rummet är 14 kvadratmeter stort, och på rummet finns två sängplatser. I rumpriserna ingår alltid frukost, handduk och lakan. Amalia har delade badrum och dusch för alla gäster. Linnea har fått sitt namn efter en skonert. Skonerten byggdes av byggmästare Josef Jansson 1872 och köparen var en C. Carlsson i Granboda, Lemland. Fartyget slopades 1897.  

Lenni


Lenni är 11 kvadratmeter sort och har två sängplatser. I rumpriserna ingår alltid frukost, handduk och lakan. Amalia har delade badrum och dusch för alla gäster. Lenni har fått sitt namn av en skonare. Byggmästare var  Josef Jansson och beställaren var C. Carlsson i Granboda, Lemland. Lenni byggdes 1876 och såldes utomlands 1899. Hon fördes åren 1876-1899 av kapten M. Eriksson från Lemland, som förde noggrann bok över seglatserna.

Anna


Rummet är 13 kvadratmeter stort och har två sängplatser. I rumpriserna ingår alltid frukost, handduk och lakan. Amalia har delade badrum och dusch för alla gäster. Rummet har fått namnet Anna efter en tremastad skonert. Byggmästare var Viktor Högström och köpare var Erik Sjölund, tillsammans med elva andra skeppare, sjökaptener och bönder från Lemland. Byggnadsåret var 1881 och hon såldes till Norge 1908.​

Augusta


Augusta är 12 kvadratmeter stort och har två sängplatser. I rumpriserna ingår alltid frukost, handduk och lakan. Amalia har delade badrum och dusch för alla gäster. Rummet har fått namnet Augusta som var en så kallad bark.  Ägare var  E. P. Eriksson och E. A. Eriksson från Granboda, Lemland. Augusta byggdes år 1874 och såldes i Frankrike för 3 200 francs år 1900.

Familjerum

Välkommen till landet! I våra familjerum finns sovplats åt tre till fyra personer, då rummen är inredda med en två singelsängar, samt en bäddsoffa alternativt en extrasäng. Dessa rum är även något större och finns  belägna på Amalias över- och undervåning.

Leo

Leo är vårt största rum.  Det är 18 kvadratmeter stort och inrett med två sängar samt en bäddsoffa med plats för två personer. I rumspriserna ingår alltid frukost, handduk och lakan. Amalia har delade badrum och dusch för alla gäster. Leo är namngivet efter en skonert med byggmästare Josef Jansson. Leo köptes av bonden Erik August Lundberg, häradsdomaren Karl Gustaf Mattsson, bonden Erik Petter Eriksson med flera, från Lemland. Byggnadsåret var 1870, och skeppet slopades 1898. Leo ligger vrak i Lumparsund bara några hundra meter från Amalia.

Mathilda

Detta rum är 13 kvm stort och har två enkelsängar. I rummet Mathilda finns möjlighet att sätta in en extrasäng så att ett sällskap på tre kan övernatta här. I priset ingår lakan och handdukar, samt frukost. Alla Amalias gäster delar badrum och dusch. Rummet har vi gett namnet Mathilda efter en skonare. Hon ägdes av  C. A. Melander i Granboda, Lemland och byggdes år 1873. Mathilda havererade och kondemnerades år 1885.

 

Cecilie
 
Detta rum är ett familjerum på Amalias övervåning. I rummet finns två enkelsängar samt en bäddsoffa med plats för två personer. Vi bjuder alla våra gäster på frukost samt att handduk och lakan även det ingår i priset. Du delar badrum och dusch med övriga gäster när du övernattar på Amalia.
 

Små dubbelrum

Välkommen till landet! I våra små dubbelrum finns sovplats åt två personer. Dessa rum är lite mindre och finns belägna på Amalias övervåning. Rummen är perfekta för dig som vill ha en enkel övernattning. 

Ceres

Ceres är ett lite mindre dubbelrum på Amalias övervåning. Här finns plats för två övernattande gäster. De små dubbelrummen är perfekta för dig som reser lätt och vill ha en enkel övernattning. I rummet ingår lakan och handdukar, samt att du delar dusch och badrum med andra gäster. Vi bjuder alla våra gäster på frukost. 
 

Fennia

Fennia är ett lite mindre dubbelrum på Amalias övervåning. Här finns plats för två övernattande gäster. De små dubbelrummen är perfekta för dig som reser lätt och vill ha en enkel övernattning. I rummet ingår lakan och handdukar, samt att du delar dusch och badrum med andra gäster. Vi bjuder alla våra gäster på frukost. 

Cedia

Cedia är ett lite mindre dubbelrum på Amalias övervåning. Här finns plats för två övernattande gäster. De små dubbelrummen är perfekta för dig som reser lätt och vill ha en enkel övernattning. I rummet ingår lakan och handdukar, samt att du delar dusch och badrum med andra gäster. Vi bjuder alla våra gäster på frukost. 

Belle

Belle är ett lite mindre dubbelrum på Amalias övervåning. Här finns plats för två övernattande gäster. De små dubbelrummen är perfekta för dig som reser lätt och vill ha en enkel övernattning. I rummet ingår lakan och handdukar, samt att du delar dusch och badrum med andra gäster. Vi bjuder alla våra gäster på frukost. 

bottom of page